Hoogste punt bereikt Fraterhuis

Op maandag 6 mei is de start bouw van het Fraterhuis en het hoogste punt van de Fratertuin in Reusel gevierd. Een belangrijke mijlpaal in de bouw van het project. Om dit te vieren, werd er een feestelijk moment georganiseerd waarbij medewerkers en bouwpartners van Van Santvoort Ontwikkeling, WSZ, de gemeente Reusel-De Mierden, de kopers en huurders aanwezig waren.

WSZ is verantwoordelijk voor de realisatie van 22 nieuwbouw appartementen
Deze komen in een woongebouw in de tuin van het Fraterhuis. Het woongebouw krijgt de naam ‘Fratertuin’. De appartementen zijn geschikt voor oudere mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige woonomgeving. Met deze nieuwe appartementen creëert WSZ een waardevolle toevoeging voor het aanbod sociale huurwoningen in het centrum van Reusel. Alle appartementen zijn verhuurd. Naast de appartementen in de Fratertuin, besteedt WSZ ook aandacht aan de gemeenschappelijke ruimte. Bewoners kunnen hier samenkomen en activiteiten ondernemen, waardoor de Fratertuin niet alleen een woongebied is, maar ook een bruisende en gezellige omgeving.

Robèrt Kersjes, directeur-bestuurder WSZ: ‘We zijn blij met het verloop van de bouw van de woningen. De realisatie van de Fratertuin biedt een waardevolle toevoeging aan het aanbod van sociale huurwoningen in Reusel. Betaalbaar wonen is een belangrijke pijler voor ons. En dit project, uitstekend uitgevoerd door Van Santvoort, draagt bij aan het creëren van betaalbare woningen voor de inwoners van Reusel.’

Van Santvoort Bouw transformeert het Fraterhuis tot 8 koopwoningen
De start van deze transformatie vierden we ook op woensdag 6 mei. De sloopwerkzaamheden worden momenteel uitgevoerd zodat binnenkort gestart kan worden met de opbouw van de woningen. Net zoals de sociale huurappartementen zijn deze koopwoningen bijna allemaal vergeven.

Ook in het Fraterhuis wonen?
Dat kan! Hoekwoning A is nog beschikbaar voor €415.000 V.O.N. Je kan direct gratis en vrijblijvend een optie aanvragen bij de verkoopmakelaar, Nathalie van Gisbergen Lommers Makelaars te Reusel. https://www.funda.nl/koop/reusel/huis-42314568-hoekwoning-a-bouwnr-1/.

De start bouw van het Fraterhuis en het hoogste punt van de Fratertuin zijn belangrijke mijlpalen
De ruwbouw zit in een afrondende fase. Momenteel wordt gewerkt aan alles rondom de platte daken. Denk hierbij aan het plaatsen van prefab betonnen dakrand kaders, dakbedekking, installaties, etc. Binnen wordt er ook hard gewerkt. En starten we binnenkort met het aanbrengen van de binnenwanden. Naar verwachting zal de oplevering van de woningen aan het einde van dit jaar plaatsvinden. En daar kijken zowel Van Santvoort Bouw, WSZ en de gemeente Reusel-De Mierden alle drie naar uit.

Deel deze pagina

Print pagina
Hoogste punt bereikt Fraterhuis

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Hoogste punt bereikt plan ’t Kantje Hulsel

Donderdag 11 juli 2024

Op donderdag 11 juli werd de vlag gehesen naar het hoogste punt van de woningen in plan ’t Kantje in Hulsel. In dit plan kocht WSZ 2 multifunctionele tussenwoningen

Lees verder

WSZ staat de hele zomervakantie voor je klaar

Maandag 8 juli 2024

Wij wensen iedereen een fijne zomer!

Lees verder

Bewoners de Patrijspoort in Reusel ontvingen de sleutels

Donderdag 4 juli 2024

De nieuwe bewoners van de 9 appartementen in woongebouw de Patrijspoort in plan de Reeneik in Reusel ontvingen donderdag 4 juli de sleutels

Lees verder